Interfaces

 

Wat is een interface?  

RS232 Interface

KeyBoard Wedge (KBW) Interface
Andere Interfaces
   

Wat is een Interface?    

Een interface is de koppeling tussen twee apparaten, bijvoorbeeld een barcode scanner en een kassa of een PC. De kassa of PC heeft verscheidene connectoren aan de achterkant waarop u randapparaten kunt aansluiten. Deze randapparaten kunen printers zijn, maar ook een muis, een barcode scanner, een videocamera (webcam) een toetsenbord, een monitor etcetera. Al deze randapparaten moeten communiceren met de kassa of PC (kassa's zijn tegenwoordig PC's) in een bepaalde taal en moeten bepaalde regels volgen, het protocol. Elektrisch gezien moeten ze dezelfde voltages of stromen hanteren om elkaar te kunnen verstaan. Dit wordt allemaal door het interface verzorgd. CheckOut Systems beveelt het Plug 'n Play KeyBoard Wedge interface aan voor barcode scanners. De voordelen worden opgesomd in de KBW section. Een ander redelijk standaard en simpel interface is het seriële RS232 interface. Andere interfaces worden eventueel ook geleverd maar vereisen een bepaalde kennis van zaken.

 
Interface: De koppeling (protocol) tussen uw barcode scanner en de kassa.
 

RS232 Interface    

Het RS232 interface is een seriëel data-communicatie protocol. De bekendste applicatie is de muis en het modem. Personal Computers worden standaard geleverd met twee RS232 poorten: COM1 and COM2. PC's kunnen standaard vier COM poorten bedienen, zodat u bijvoorbeeld een intern modem op COM poort 4 kunt instellen.Meer gedetailleerde informatie kunt u vinden op www.camiresearch.com

Barcode scanners gebruiken vooralsnog meestal het RS232 interface, maar het KBW interface wint nu snel terrein. Speciale software is nodig voor een scanner met RS232 interface. Het KBW interface kan gewoon tussen uw toetsenbord en PC worden geschakeld. De PC (kassa) weet niet beter of de gescande code wordt (snel) ingetikt.

Sommige kassa's voeren 5VDC op één van de (vrije) pinnen van de RS232 connector (meestal een 9-pins SUBD connector). De barcode scanner kan dan direct gevoed worden uit de kassa (direct powered) en u heeft dan geen externe voeding nodig. Voorzichtigheid is echter geboden: niet alle kassa's kunnen genoeg stroom leveren om een barcode scanner te voeden. Lees voor bestelling uw handleiding of vraag het onze support groep.

   

Keyboard Wedge (KBW) interface  

Het Keyboard Wedge (KBW) interface is een Plug 'n Play type interface. Sluit uw scanner simpelweg aan tussen het toetsenbord en de kassa of PC (wedge=wig). Een barcode label die gescand wordt wordt naar uw kassa/PC gestuurd alsof het werd ingetypt. Als u nu al werkt met een vorm van winkelautomatisering waarbij u het artikel intypt in de kassa om het te herkennen dan is een scanner met KBW interface een simpele maar uiterst effectieve aanvulling van uw kassa-systeem. U hoeft nooit meer een nummer in te tikken, hetgeen fouten vermijdt en een veilige transactie bewerkstelligd. Ook uw voorraadbeheer kunt u direct automatiseren. U krijgt meer tijd voor uw klanten.

Omdat PC-toetsenborden in twee uitvoeringen worden verkocht zult u moeten aangeven welk type u wilt: De DIN versie heeft een diameter van 13 mm, de PS/2 versie is kleiner en meet 8 mm. (Zet eerst uw kassa/PC uit voordat u stekkers ontkoppelt!)

Zet uw kassa/PC uit voordat u uw toetsenbord of scanner inplugged. Permanente schade kan anders het gevolg zijn!


Andere interfaces.    

Kassa's hebben soms speciale interfacing. Raadpleeg uw handleiding voordat u tot bestelling overgaat. Naast de twee bovenstaande, RS232 en KBW, kunt u tegenkome: OCIA (een optisch gescheiden interface), IBM RS485 (lijkt wat op RS232 maar heeft een nog veiliger protocol), RS422 (wordt veel in netwerkomgevingen gebruikt) en CAN interface (industrie). Deze interfaces zijn minder toegankelijkdan RS232 en KBW en daarom niet aanbevolen. CheckOut Systems kan u deze interface typen echter wel leveren. indien u vragen heeft over welk interface voor u het meest geschikt is vraag dan advies aan onze support groep voordat u tot bestelling overgaat.

     

Nog steeds vragen? probeer in onze Veel Gestelde Vragen sectie te komen:
FAQ@checkout-systems.com
     

 

De Bodem